Suroviny na cesto: 4vajcia, 70g mletých orechov, 70g celozrnnej špaldovej múky( ja som mala jemne mletú), 1 väčšia PL masla, prášok do pečiva a cukor množstvo som dala od oka ale mohlo by to byt okolo 50g.
Suroviny na plnku: asi 5 väčších jahôdok, 2až3 PL jogurtu, 2až3 PL jemého tvarohu,1 vanilkový cukor, 1plátok želatíny
Hlavná dekorácia: zvýšné jahody pokrájané na plátky a červená želatína
Postup:
Najprv plnka: Jahody rozmixujeme spolu s jogurtom tvarohom a vanilkovým cukrom. Pridáme napučaný plátok želatíny a dáme aspoň na hoďku do chladničky
Cesto: Maslo, žĺtky a cukor som zmixovala do peny. Pridala som orechy, múku, prášok do pečiva. Poriadne premiešala a nakoniec postupne a jemne zapracovala sneh z bielkov. Išlo mi to dosť ťažko, takže žiadne obavy :) Piekla som v okrúhlej koláčovej forme a vo vyhriatej rúre asi 180 stupňov 15 minút. Nezabudnite na papier na pečenie. Po miernom vychladnutí som korpus prekrojila pozdĺžne a nechala ho oddychovať. Zatiaľ nakrájala zvyšné jahody ( môže ich byť kľudne viac)
Už zostáva len natrieť plnku medzi korpusy. Na vrch koláča poukladať jahody a zaliať červenou želatínou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára