Ja milujem brokolicu a nechápem ako ju niekto nemôže mať rád. Ale deti chápem, tie majú citlivejší jazýček a vnímajú chute oveľa intenzívnejšie. To čo je pre nás horké ako pivo teda príjemná horkosť je pre nich neznesiteľne horká chuť. Podobne je to aj s brokolicou. Najlepšia je samozrejme len tak na pare trošku osolená. Ideálna večer k telke, na miesto lacných čipsov, ktoré kupujeme len náročným návštevám :D
Nebudem predsa nikomu nič nútiť, že? :)
Pondelková večera
Ak ma však omrzí len taká samotná ochutím ju silným prírodným "glutamanom" a toť šampiňónmi.
Suroviny: brokolica, šampiňóny, cibuľa, 2vajíčka, cesnak- ideálny ten aspoň zo Slovenska, kurkuma, soľ, čierne korenie, strúhanka ideál celozrnná, olivový olej
Postup: na cibuľke si opražíme na jemno nakrájané šampiňóny, ktoré dochutíme soľou, čiernym korením. Odstavíme. Pridáme cesnak a kurkumu. Brokolicu jemne povaríme a jemne rozmixujeme, spojíme so šampiňónovou zmesou. Pridáme vajíčka a na koniec strúhanku. Dochutíme ešte soľou. Vytvarujeme malé fašírky a pečieme v rozohriatej rúre kým nezhnednú. Len tak s jogurtom sú najlepšie.
Receptík som našla na nete, takže sa priznávam :Ddobrú chuť:D
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára